Hozzávalók (kb 3 adag):
- 600 g fekete zöldbab (vagy más zöldbab)
- 120 g fetasajt
- 250 g csirkemell
- 2 paradicsom
- 2 ek szezámmag
- kevés olaj
- só
- bors
- A zöldbabot megmossuk és darabokba tördeljük, majd roppanósra főzzük.
- Közben a csirkemellet kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval és borssal.
- A paradicsomot felkockázzuk, a fetasajtot is, a szezámmagot icipici olajon egy tiszta serpenyőben megpirítjuk.
- Ha megfőtt a bab, leszűrjük, picit hűlni hagyjuk. Amikor langyos, hozzáadjuk a fetasajt darabokat és jól összekeverjük. Ízlés szerint lehet fűszerezni. Mivel még langyos, a sajt picit elolvad és öntetet képez a babon. Hozzákeverjük a paradicsomot is óvatosan, majd tálaljuk: tetejére rakjuk a pirított csirkemell kockákat és megszórjuk szezámmaggal.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A fekete zöldbab, ami valójában inkább lila, megfőzve zöld színű lesz. :)
- A szezámmag hihetetlenül feldobja ezt a salátát, nem is gondoltam volna. Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése