Hozzávalók:
- 250 g penne
- 1 közepes cukkini (300-400 g körüli)
- 100 g kolozsvári szalonna
- 2 dl 12 %-os tejföl
- 1 tojás
- 1 tömlős krémsajt (100 g)
- só
- bors
- egyéb fűszerek ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 1 ek olaj
- Lereszeljük a cukkinit és megsózzuk.
- A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk egy serpenyőben, majd kicsit hűlni hagyjuk.
- Közben egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele sót, egy kanálnyi étolajat és a csomagoláson található főzési időt követve kifőzzük a tésztát.
- A lecsepegtetett tésztát kivajazott tepsibe öntjük, a tetejére rátesszük a sózott, kinyomkodott cukkinit.
- A tojást összekeverjük a tejföllel, a krémsajttal és a pirított szalonnakockákkal, jó krémesre keverjük, fűszerezzük ízlés szerint, majd ezzel a masszával egyenletesen lefedjük a cukkinit.
- 180 fokon kb 30 percig sütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Önálló ételként is finom, de köretként is kínálhatjuk.
- Ihlet innen (módosítottam, szokás szerint :).
- Ez a mennyiség kis tepsihez jó, én dupla adagot használtam normál/nagy tepsihez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése