Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 6 db paradicsom
- 1 paprika
- 1 hagyma
- kevés étolaj
- 3 dl paradicsomlé
- só
- őrölt bors
- A padlizsánt meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, majd besózzuk és kb 20 percig állni hagyjuk. (Ez kiveszi a kesernyés ízt.)
- Közben a paradicsomokat és a paprikát apróra kockázzuk vagy szeleteljük, a hagymát szintén.
- Ha letelt a 20 perc, a padlizsánt leöblítjük és enyhén kicsavarjuk.
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a padlizsánt, majd néhány perc múlva a paradicsomot és paprikát is.
- Sózzuk, borsozzuk, igény esetén használhatunk más fűszert is. Én friss kerti zöldségeket használtam, annyira finomak és intenzívek voltak, hogy semmi más fűszernek nem éreztem szükségét.
- Közepes lángon hagyjuk összefőni, amikor a paradicsom leve elfő, akkor pótoljuk natúr paradicsomlével, nekem 3 dl-re volt szükségem, ezt fokozatosan öntöttem hozzá, mindig amennyit kívánt.
- Fogyaszthatjuk friss kenyérrel vagy akár tésztára szószként, sajttal megszórva. Isteni finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése