Hozzávalók:
- kukorica
- víz
- Miután kiválasztottuk a legszebb, kellően friss és zsenge csemege kukoricacsöveket, leszedjük a külső leveleiket, a belsőkkel pedig kibéleljük a főzőedényt.
- A csövekről eltávolítjuk a "selymet" is, majd elhelyezzük őket az edényben. (Ha nem férnek el, akár el is törhetjük őket.)
- Annyi vizet öntünk az edénybe, hogy jól ellepje a kukoricacsöveket. (Fel fognak jönni a víz tetejére a csövek, szóval fogjuk le őket addig, míg megállapítjuk a szükséges vízmennyiséget.)
- Miután a víz felforrt, kb 15-20 perc alatt elkészül a finom főtt kukorica.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bárcsak az ízét és az illatát is meg lehetne örökíteni... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése