- 250 g liszt
- 50 g zabpehely
- 2 kk sütőpor
- 2-3 kk őrölt fahéj
- 100 g barnacukor
- 150 g aszalt gyümölcskeverék (papaya kockák, vörösáfonya, mazsola, stb)
- 1 l-es csatosüveg
- 12 db muffinpapír
- nyomtatott "használati utasítás" :)
- szalag a díszítéshez
- Vegyünk egy 1 l-es csatos üveget.
- Szórjuk az aljára a sütőporral elkevert lisztet, valami lapos eszközzel egyengessük egyenesre a tetejét, erre kerül a zabpehelyréteg, következik a fahéj, amit csak az üveg szélére szórunk, mert különben nem látszana a réteg. Erre kerüljön a barnacukor, majd tetejére az aszalt gyümölcs.
- Tegyünk az üvegbe 12 db muffin muffinpapírt és az alábbi "használati utasítást":
Karácsonyi muffin
Üss fel egy nagy tálba 2 db egész tojást, önts
hozzá 3 dl tejet és 100 g olvasztott vajat. Fakanállal jól dolgozd
össze, majd kis adagokban keverd hozzá az üveg tartalmát is. Ha már
egyneművé kavartad, evőkanállal kanalazd muffin sütőformákba. Ha ügyes
vagy pont 12 darabot tudsz megtölteni úgy, hogy kb háromnegyedig legyenek.
Vigyázz ne töltsd túl, mert sütéskor ki fog folyni.
Tedd előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süsd 15-20 percen keresztül.
Tedd előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süsd 15-20 percen keresztül.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Csatos üveg helyett egyszerű befőttes üveg is megfelel.
- A muffin nevét az alkalomnak megfelelően módosíthatjuk, ahogy az aszalt gyümölcsöket is helyettesíthetjük pl diódarabokkal, sőt az egész receptet kicserélhetjük a saját jól bevált receptünkre. Csupán annyi a lényeg, hogy a száraz anyagokat rétegezzük az üvegbe, a nedves anyagokat pedig hagyjuk ki és ne feledjük mellékelni az elkészítési útmutatást.
- Remek ajándék pl lakásavatóra is.
- A fenti recept forrása ez volt (módosításokkal).
- A fenti recept forrása ez volt (módosításokkal).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése