Hozzávalók (2 személyre):
- 1 nagy csirkemellfilé
- 1 nagy birsalma
- 1 közepes fej hagyma
- só
- bors
- 1 citrom leve
- méz
- őrölt gyömbér
- őrölt fahéj
- vaj
- rizs
- kardamom
- pici olaj
- Vizet forralunk a birsalma előfőzéséhez. Közben megpucoljuk a birsalmát és felkockázzuk falatnyi darabokra. Citromos vízbe tegyük a birsalmát mielőtt főznénk, mert szinte azonnal megbarnul. Ha forr a víz, tegyük bele a birsalma-kockákat. Csak roppanósra kell főzni, nem szabad megpuhulnia, ez kb 5-10 perc főzést jelent, de figyeljünk rá. Ha kész, szűrjük le.
- Közben a birshez hasonló méretű darabokra vágjuk fel a csirkemellet.
- Egy serpenyőben vajat olvasztunk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt gyömbért ízlés szerint. Többször alaposan megkavarva átsütjük a húsdarabokat, végül hozzáadunk 1 evőkanál mézet és még egyszer átforgatjuk. Ha túl száraznak tűnne a hús, adjunk hozzá egy keveset a birsalma főzőlevéből, ettől szaftosabb lesz.
- Egy másik serpenyőben diónyi vajat és 1 kiskanál mézet összeolvasztunk, ebben karamellizáljuk az előfőzött birsalmadarabokat. Ízlés szerint még adhatunk hozzá kevés mézet. Ha kész, a húshoz adjuk és összeforgatjuk.
- Kardamomos rizzsel tálaljuk: a rizst az olajon fehéredésig kavarjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és kardamommal ízesítve készre főzzük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Recept: innen és innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése