Hozzávalók:
- cékla
- zellerlevél
- köménymag
- torma
- felöntőléhez:
- 2 l víz
- 0.5 l ecet (10%-os)
- 20 dkg cukor
- 15 dkg jódmentes tengeri só
- A céklát megpucoljuk és felszeleteljük 0.5 cm vastagságú szeletekre.
- A tormát is megtisztítjuk és felhasogatjuk ujjhossznyi, ceruza vastagságú darabokra.
- Elkészítjük a felöntőlevet: a megadott hozzávalókat egy nagy edénybe töltjük, addig kevergetjük egy fakanállal, amíg a só és cukor is elolvad.
- A céklát nyersen üvegekbe rakjuk, üvegenként közé rakunk 2 darab tormát, tetejére kerül 1 zellerlevél és fél kk köménymag.
- Minden üveget felöntünk az elkészített lével és lezárjuk az üvegeket.
- Befőzőautomatában "100 fok 120 perc"-es programon kidunsztoljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A felöntőléhez én a megadott receptet szoktam használni szinte minden savanyúság elkészítéséhez. A cékla mennyiségétől függ, hogy mennyi levet kell készíteni.
- Befőzőautomata nélkül a céklát előre meg kell főzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése