Hozzávalók (2 személyre):
- fél fejes saláta
- fél kaliforniai paprika
- fél kígyóuborka
- 1 db paradicsom
- nagy csokor friss bazsalikom (szokásos cserépben kapható bazsalikom kb fele)
- fetasajt
- 1 nagy sárgarépa
- 6-8 db bébikukorica
- 1 tonhalkonzerv (aprított)
- citrom
- olívaolaj
- zöldfűszeres só
- A sárgarépát hosszúkás darabokra szeleteljük, a bébikukoricákat pedig felénél eltörjük, majd ezeket pici olívaolajon megpirítjuk.
- A többi zöldséget és a bazsalikomleveleket megmossuk, felaprítjuk. Ízlés szerint adunk hozzá kockára vágott fetasajtot, kevés zöldfűszeres sót és egy nagy tálban összekeverjük.
- A salátakeverékre halmozzuk az előre kicsit megpirított sárgarépát és bébikukoricát, valamint a jól lecsepegtetett aprított tonhalat.
- Citrom levével meglocsoljuk és frissen fogyasztjuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bármilyen zöldséget tehetünk a salátába, amit szeretünk és ami épp kéznél van.
- A tonhal és a friss bazsalikom nagyon jó párosítás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése