Tejfölös kacsazúza-pörkölt masnitésztával
Hozzávalók (4 személyre):
- 750 g kacsazúza
- 2 vöröshagyma
- kevés kacsazsír
- 1 dl paradicsomlé
- piros paprika
- só
- őrölt bors
- köménymag
- 175 ml tejföl
- 300 g masnitészta (farfalle)
Elkészítés:
- A megtisztított zúzákat felszeleteljük és vízbe áztatjuk, még jobb, ha kb 1 dl tejet is adunk a vízhez, ettől puhább lesz.
- A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pirítjuk kacsazsíron.
- A leöblített zúzadarabokat a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménymaggal is meghintjük és átpirítjuk a hagymás zsírban. Ezután hozzáadjuk a paradicsomlét, piros paprikát és lassú tűzön kb 2 órán keresztül rotyogtatjuk, időnként kevés vizet adva hozzá, ha szükséges.
- Amikor jól megpuhult, a szaftjából kiveszünk néhány kanálnyit és kikeverjük a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett a pörkölthöz adjuk.
- Még egyszer felfőzzük. Ha túl híg lenne a leve, lassú tűzön még főzzük 10-15 percig.
- Tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése