Hozzávalók:
- 1 kg magozott meggy (tisztán)
- 30 dkg (nyírfa)cukor
- Az előkészített magozott meggyet lemérjük és kg-onként 30 dkg (nyírfa)cukrot adunk hozzá.
- Jól összekavarjuk és 1-2 napra lefedve hűtőbe tesszük, naponta néhányszor megkavarjuk.
- Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe rakjuk.
- Befőzőautomatában "80 fok - 30 perc"-es programon kidunsztoljuk.
- Kb annyi liternyi üveget készítsünk elő, ahány kg meggyet lecukroztunk.
- A meggy levéből szokott kimaradni, ez nagyon finom meggyszörp. Fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva frissen, vagy üvegbe töltve és a meggyel együtt kidunsztolva eltehetjük télire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése