Hozzávalók:
- 150 g vörös lencse
- 200 ml főzőtejszín
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 pici hagyma (vagy 2 db újhagyma)
- 1/2 citrom
- olívaolaj
- 250 g tagliatelle (vagy más tészta)
- só
- őrölt bors
- A vörös lencsét megfőzzük sós vízben.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vörös lencsét. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáfacsarjuk a citromlét és folyamatosan kavargatva felfőzzük. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk és jól elkeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, adjunk hozzá annyi vizet, hogy elérjük a kívánt sűrűséget, majd szükség esetén fűszerezzük újra.
- Közben megfőzzük a tésztát, időzítsük úgy, hogy egyszerre készüljenek el.
- Együtt, melegen tálaljuk.
- Ez a mennyiség 3 normál vagy 4 kis adag körülbelül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése