Hozzávalók 2 személyre:
- 0.5 kg sárgarépa (megtisztítva)
- 1 kis vöröshagyma
- 1 dl húsleves (ha nincs, akkor víz)
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1-2 zellerlevél
- 1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1.5 dl tej
- olívaolaj
- só
- bors
- A megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A hagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és jól átforgatjuk az olajban. Mielőtt még odakapna, felöntjük a húslevessel, ez nagyon jó ízt ad neki, de ha nincs, akkor nyugodtan helyettesíthetjük vízzel.
- Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
- A tejből és lisztből híg habarást készítünk és hozzákeverjük a sárgarépához az apróra vágott petrezselyem és zellerlevelekkel együtt.
- Összeforraljuk és frissen tálaljuk valamilyen húsos feltéttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése