Hozzávalók:
- fél fej lila karfiol
- fél fej narancssárga karfiol
- 330 g tejföl
- 3 púpos ek liszt
- 5 tojás
- só
- bors
- A karfiolt rózsáira szedjük és kicsit előfőzzük, de nem kell semmiképp sem puhára, maradjon teljesen roppanós.
- A leszűrt karfiolt egy jénai tálba vagy egyéb sütőedénybe rakjuk.
- A többi hozzávalót alaposan kikavarjuk, majd a karfiolra öntjük.
- 200°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Természetesen bármilyen karfiolból készíthető, csak így színesen talán mutatósabb. Ízre nem tér el jelentősen a hagyományos fehér színűtől, a narancssárga picit édesebb, a lila az kb ugyanolyan.
- Érdekes, ahogy a lila karfiol színe változott: a főzés során kékes színre váltott, majd a sütés közben újra lilább lett.
- Érdekes, ahogy a lila karfiol színe változott: a főzés során kékes színre váltott, majd a sütés közben újra lilább lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése