Hozzávalók:
- fél fej lila karfiol
- fél fej narancssárga karfiol
- pár rózsa brokkoli
- 2 burgonya
- 2 sárgarépa
- húslevesből megmaradt főtt hús felkockázva
- só
- bors
- 2-3 ek olívaolaj
- A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk/rózsáira szedjük, egy tálba rakjuk, fűszerezzük ízlés szerint, olívaolajat locsolunk rá és alaposan átforgatjuk, hogy az olaj és fűszer mindenhol érje. Ne használjunk sok olajat!
- Egy tepsibe szilikonos sütőpapírt helyezünk, arra szétterítjük a zöldségeket, én most gazdagítottam húskockákkal is.
- Fóliával letakarva 200°C-on 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve kb még ugyanennyi időt igényel, attól függően, hogy mennyire szeretjük puhán vagy roppanósan. Kóstolni lehet közben vagy egy villával szúrkálva ellenőrizni, hogy hol tart a sütés.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Aki nem szereti a sovány, száraz húst, az ne tegyen bele, én szeretem így :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése