- 4 tojás
- 13 dkg cukor
- 8 dkg vaj (vagy margarin)
- 12 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
- Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük.
- Utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és –levet, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
- A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig sütjük.
- Ez az adag egy kis tepsihez elég. (16 cm * 25 cm)
- Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy porcukorból és citromléből kevert mázat csurgatunk rá.
- Ezt a receptet használtam fel szinte szó szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése