Forralt bor
Hozzávalók 9 személyre:
- 3 palack édes vörösbor (9 db átlagos méretű bögrényi mennyiség)
- 4 mandarin
- 1 citrom
- 2 rúd fahéj
- 2-3 kk egész szegfűszeg
- 8-10 db szegfűbors
- koriander
- őrölt szerecsendió
- kardamom
- cukor
Elkészítés:
- A bort egy megfelelő méretű edénybe öntjük és elkezdjük forralni.
- A mandarinokat megpucoljuk, cikkekre szedjük, és minden cikket elvágunk legalább kétfelé.
- A citromot alaposan megmossuk és felkarikázzuk héjastól.
- A borhoz adjuk a mandarint, citromot és a fűszereket.
- Amikor felforrt, ízlés szerint édesítjük cukorral. Akkor is érdemes kevés cukrot hozzáadni, ha nem szeretjük nagyon édesen, mivel a cukor remekül kihozza az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése