Már korábban is készítettem néhány üveg házi kukoricakonzervet, de a natúrhoz ragaszkodtam, illetve pici sóval is kipróbáltam. Mindenképpen kerültem az édesítést. Most tettem egy kísérletet az ízesített verzióra, ami jobban hasonlít a megszokott kukorica-konzervek ízére. Még nem tudom, hogy melyik jobb, de hamarosan kiderül. :)
Elkészítés:
- A múltkori módszer szerint nyersen lemorzsoltam a kukoricaszemeket, előfőztem (10 perc), majd forrón üvegekbe raktam a leszűrt szemeket.
- Az üvegek alját ajánlatos megütögetni, hogy a szemek minél jobban helyezkedjenek, így több fér az üvegbe.
- A kukorica felöntőlevét az alábbi összetétellel készítettem:
- 1 l víz
- 2 csapott evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál jódmentes só
- Addig kavargattam, míg elolvadtak az összetevők, ezután minden üveget színig töltöttem lével, majd lezártam őket.
- Dunsztolás az automatában: "kochen 60"
Tapasztalatok:
- 1 nagy cső kukoricával 300-350 ml-es üveget lehet megtölteni, ha szép fejlett szemek vannak rajta, és egy ehhez kicsit kevesebb mint 1 dl felöntőlé szükséges.
- Azért végzem az előfőzést, mert így nem lesz a lé zavaros (vagy kevésbé lesz zavaros) a zsenge (tejes) szemektől. Tehát ennek a lépésnek csak esztétikai haszna van.
- Azért végzem az előfőzést, mert így nem lesz a lé zavaros (vagy kevésbé lesz zavaros) a zsenge (tejes) szemektől. Tehát ennek a lépésnek csak esztétikai haszna van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése