Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 2 paprika
- 5 paradicsom
- 125 g rizs
- kevés étolaj
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- sonka/kolbász/szalonna
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
- A paprikákat kicsumázzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk, együtt pirítjuk tovább.
- Közben a paradicsomokat meghámozzuk, felkockázzuk és ezt is a serpenyőbe öntjük.
- Pár perc alatt "összerottyantjuk", majd hozzáadjuk a rizst és egy bögre vizet, sót, őrölt borsot. Összekavarjuk és lefedve hagyjuk főni.
- Néha megkavarva kb 20 perc múlva megkóstoljuk, ha a rizs puha, akkor kis marék petrezselyemlevelet összeaprítunk és hozzákeverjük.
- Ha túl húsmentesnek tűnik a fogás, vegyünk elő egy másik serpenyőt és pirítsunk hozzá feltétnek pár karika kolbászt, felkockázott házi vagy feketeerdei sonkát, esetleg füstölt szalonnát.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A lecsót mindenki máshogy szereti, én így. :) Ahány ház, annyi szokás! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése