Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- kis csokor petrezselyemlevél
- 1 cikk zellergyökér
- 100 g tejföl
- 1 ek liszt
- étolaj
- só
- bors
- paprika
- A zöldségeket tisztítsuk meg, a sárgarépát és petrezselymet karikázzuk fel, a zellert vágjuk darabokra, a karfiolt pedig szedjük rózsáira.
- A hagymát vágjuk apró kockákra és pirítsuk kevés olajon üvegesre, majd adjuk hozzá a zöldségeket és jól forgassuk át. Öntsünk rá pici vizet (épp csak annyit, hogy ne égjen le) és 5-10 percig, néha megkavarva dinszteljük így a zöldségeket.
- Ezután öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje, fűszerezzük sóval, őrölt borssal és piros paprikával ízlés szerint, főzzük fel, majd lassú tűzön főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.
- Ekkor készítsük el a habarást a lisztből, tejfölből és pici vízből, merjünk hozzá 1-2 merőkanállal a leves forró levéből, kavarjuk ki krémesre és ezzel habarjuk be a levest. Ekkor adjuk a leveshez a felaprított petrezselyemzöldet is.
- Miután újra felfőtt a leves, főzzük további 5-10 percet, közben ellenőrizzük a fűszerezést, utána tálalható.
- Készíthetjük rántással és nokedlivel is, így: Karfiolleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése