Hozzávalók:
- 1 üveg zöldbab (lecsepegtetve nekem 330 g volt)
- 3 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 0.5 ek mustár
- zöldfűszeres só
- őrölt bors
- 2 db főtt tojás
Elkészítés:
- Főzzük meg a tojásokat.
- Keverjük össze a tejfölt, majonézt, mustárt, ízesítsük zöldfűszerkeverékes sóval, kevés őrölt borssal, majd forgassuk bele a zöldbabot.
- Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek (ha van rá lehetőség).
- Tálaláskor adjuk hozzá a főtt tojásokat.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy igazán tartalmas és laktató saláta. Ritkán használok bolti majonézt (majdnem soha), de most éppen volt itthon, el kell használni, ezért kipróbáltam ezt az összetételt. Igazán finom :)
- Zöldbab lehet friss vagy fagyasztott is, ebben az esetben meg kell főzni előbb, jobb, ha csak roppanósra főzzük, nem teljesen puhára.
- Én ilyen zöldbabot használtam most.
- Aki szereti a hagymát, gazdagíthatja a salátát felkarikázott zöldhagymával vagy egy kis fej kockára vágott lilahagymával.
- Néhány félbevágott koktélparadicsom vagy felkockázott nagyobb méretű paradicsom sem rontja el. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése