- 3 kg cékla
- 60 dkg alma
- babérlevél
- torma
- fekete bors
- köménymag
- felöntőléhez:
- 2 l víz
- 0.5 l ecet (10%-os)
- 20 dkg cukor
- 15 dkg jódmentes tengeri só
- A céklát, almát és tormát megtisztítjuk. A céklát és almát szeleteljük, a tormát pedig hosszúkásra hasogatjuk.
- Elkészítjük a felöntőlevet: a megadott hozzávalókat egy nagy edénybe töltjük, addig kevergetjük egy fakanállal, amíg a só és cukor is elolvad.
- A céklát almával vegyesen üvegekbe rakjuk, minden üvegbe teszünk tormát és babérlevelet is. Az üvegek tetejére szemes fekete borsot és köménymagot is szórunk, majd az előkészített felöntőlével teletöltjük az üvegeket.
- Hibátlan kupakokkal lezárjuk az üvegeket és befőzőautomatában "Kochen - 120 perc"-es programmal kidunsztoljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
-A megadott mennyiségeket tisztítás után mértem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése