2013. november 2., szombat

Krumplifasírt

Hozzávalók:
  • 1 kg sárga krumpli (megpucolva)
  • 2 tojás
  • 1 marék friss vagy szárított zsemlemorzsa
  • 1 kis hagyma 
  • piros arany
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:
  1. A krumplit megfőzzük sós vízben, összetörjük, megvárjuk, hogy kihűljön.
  2. A hagymát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, a lereszelt hagymát, zsemlemorzsát, piros aranyat, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, ha szükséges, még sózzuk is. (Ne felejtsük el, hogy a krumplit sós vízben főztük meg és a piros arany is sós.)
  4. Jól összegyúrjuk, majd nagy lapos fasírtokat formálunk.
  5. Forró olajban kisütjük.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Próbáljunk minél "lisztesebb" fajta krumplit választani.
- Ha megmarad krumpliköret, abból bátran készítsünk krumplifasírtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése