2016. február 28., vasárnap

Citromos, lazacos, mascarponés tészta


Hozzávalók:
  • 150 g lazac (1 szelet fagyasztott)
  • 250 g tészta (algás tönköly)
  • 250 g mascarpone
  • 1 citrom
  • metélőhagyma
  • étolaj
  • reszelt parmezán
Elkészítés:
  1. Kifacsarjuk a citrom levét. 
  2. Felaprítunk pár szál metélőhagymát, ízlés szerint lehet többet is.
  3. Sós, forró vízben elkezdjük a tésztát főzni (a zacskón levő előírás szerint).
  4. Kevés olajon megsütjük a lazacot, mindkét oldalán, közben fűszerezzük sóval. A lazacszelet egyharmadát levágjuk és késsel néhány darabba vágjuk, ezeket félretesszük. A lazac másik részét konyhai robotgépben felaprítjuk.
  5. Nagyon alacsony hőfokon felmelegítjük a mascarponét egy serpenyőben. Utána lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a citrom levét, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra zúzott lazacot és a metélőhagymát, majd visszatesszük összemelegedni.
  6. Közben ha megfőtt a tészta, akkor leszűrjük.
  7. Egy tálba öntjük a tésztát, rá a lazacos szószt, jól összekeverjük. Tetejére rakjuk a néhány nagyobb lazacdarabot és tálalhatjuk is.
  8. Mindenki a tányérjában ízlés szerint megszórhatja reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése