2013. október 29., kedd

Grillezett camambert wokos zöldségekkel és rozmaringos steak burgonyával


Hozzávalók:
  • burgonya
  • cékla
  • sárgarépa
  • cukkini
  • padlizsán
  • paprika
  • hagyma
  • camambert sajt
  • friss rozmaring
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, meghámozzuk és feldaraboljuk hosszúkás alakúra.
  2. Vizet melegítünk, sót teszünk bele. Amikor forr beletesszük a burgonyát és 5-8 percig forraljuk. A cél az, hogy kicsit megpuhuljon, de ne főjön meg teljesen. Ezután leszűrjük és egy tepsibe rakjuk, megszórjuk rozmaringgal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint, kevés olívaolajjal is meglocsolhatjuk.
  3. A wokban kevés olívaolajat hevítünk. A keményebb zöldségeket dobjuk bele először: sárgarépát és céklát, majd a paprikát, hagymát, végül a cukkinit és padlizsánt. Közben rázogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, grill fűszerkeverékkel.
  4. A sajtot akkor kezdjük grillezni, amikor a köret már majdnem kész, hiszen ez nagyon gyorsan elkészül és frissen, melegen finom.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Céklaszeleteket is grillezhetünk mellé, nagyon finom.
- A grillezett sajtokhoz nagyszerűen illik a vörös áfonya chutney.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése