2013. november 7., csütörtök

Guacamole (avokádókrém)


Hozzávalók:
  • 2 érett avokádó
  • 1 egész lime
  • 2 közepes paradicsom
  • fél lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • friss korianderlevél

Elkészítés:
  1. A puha avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük, húsát kiskanállal kikaparjuk és villával pépesítjük.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, magos-leves közepét eltávolítjuk, felkockázzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk, nagyon apró kockákra vágjuk. 
  4. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk.
  5. Kifacsarjuk a lime levét.
  6. Összekeverjük az avokádót a paradicsommal, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lime levét és aprított korianderzöldet.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Pirítóssal nagyon finom.
- Általában nem elég érettek az avokádók, melyek nálunk kaphatóak, ezért érdemes pár nappal vagy akár egy héttel a felhasználás előtt megvenni és kivárni, hogy megpuhuljon.
- Valahol láttam ezt a tálalási ötletet, hogy az avokádó héjába töltötték vissza az avokádókrémet, nekem nagyon tetszett, ötletes, praktikus megoldásnak találom.
- Ha nincs lime, citrommal is ízesíthetjük, de abból kevesebb kell.
- Adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt is, még krémesebb lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése