2013. november 5., kedd

Tiramisu - alaprecept

Hozzávalók:
  • 350 g mascarpone
  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 dl hideg erős feketekávé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 g babapiskóta (28 db)
  • 3 evőkanál rum
  • kakaópor

Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét, és 2 evőkanál rumot, majd kemény, habos krémmé keverjük.
  3. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (Nem szabad sokáig keverni, hogy a tojásfehérje-hab ne essen össze.)
  4. Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, rummal ízesítjük.
  5. A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban.
  6. A babapiskóta-rétegre egy réteg mascarpone krémet teszünk és kakaóporral meghintjük. 
  7. Ezután újból egy sor tejeskávéba áztatott babapiskótát teszünk, és a rétegzést a fent leírt módon folytathatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
  8. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük. 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet a mascarpone dobozáról lestem, majd a saját üvegtálamra szabtam a mennyiségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése