2013. november 14., csütörtök

Sült libacomb almás-hagymás szósszal, borban párolt vöröskáposztával és pirított hagymásburgonyával

Hozzávalók 2 személyre:
  • libacombokhoz: 
    • 2 libacomb
    • 2 alma
    • 1 hagyma (vagy több kisebb)
    • libazsír
    • bors
    • majoránna
    • fahéj
  • hagymás burgonyához:
    • 2 nagyobb krumpli
    • 1 kis hagyma
    • kis libazsír
  • vöröskáposztához
    • vöröskáposzta
    • cukor
    • hagyma
    • olívaolaj
    • édes vörösbor
    • alma
    • őrölt kömény
    • babérlevél
    • bors

Elkészítés:
  1. A húslevesben félig megfőzzük a combokat, majd kivesszük.
  2. Az almákat és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  3. Előkészítünk egy sütőedényt, ennek aljára 4-5 evőkanál olvasztott libazsírt teszünk, ebbe tesszük a combokhoz szánt fűszereket: sót, borsot, majoránnát. Jól összekeverjük és ezzel a fűszeres zsírral bedörzsöljük a combokat. 
  4. A combok csontos végét betekerjük alufóliával, hogy ne égjenek meg. Ezután a bőrös részükkel lefelé elhelyezzük őket a sütőedényben és körberakjuk az alma és hagymaszeletekkel, alufóliával letakarjuk az egészet és 175 fokos sütőbe tesszük, légkeveréses üzemmódra. 
  5. Addig sütjük, amíg jól megpuhulnak a combok és az almák. Ekkor levesszük a fóliát, kivesszük a hús mellől az alma és hagymadarabokat valamint az edény aljáról a libazsír egy részét és a sütőt átállítjuk grill funkcióra. Kb negyedóra alatt megpirítjuk a húst, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk ugyanennyi idő alatt.
  6. A sült almát és hagymát átpasszírozzuk, összekeverjük a kivett libazsírral, pici fahéjat adunk hozzá és felforraljuk, ezzel be is sűrűsödik a szósz.
  7. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, összetörjük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, pici libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a tört krumplit és együtt tovább pirítjuk addig, amíg kezd pirulni.
  8. A vöröskáposztát így készítjük el.
  9. Az egyes köretek készítését úgy ütemezzük, hogy lehetőleg minden egyszerre készüljön el.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én a combokról a bőr nagy részét előre leszedtem, mivel nem szeretem a bőrt megenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése