2013. november 15., péntek

Palacsinta - alaprecept



Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej (3.5%-os)
  • 4 dl szódavíz
  • kis cukor
  • kis só
  • 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
  1. A tojásokat összekeverjük a liszttel és kis tejjel.
  2. Utána hozzáadjuk a sót, cukrot, olajat, maradék tejet.
  3. Végül hozzáadjuk a szódavizet.
  4. Pihentetjük legalább egy félórát, majd megsütjük.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ebből a mennyiségből 10 db palacsinta szokott készülni 26 cm-es palacsintasütőben.
- A pihentetés jót tesz a palacsintatésztának (sütés előtt), ha többet áll, az kicsit sem baj, sőt!
- Sütéshez nem szükséges plusz olaj.
- Ha alacsonyabb zsírtartalmú tejet használunk, akkor elég kevesebb szódavíz is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése