2013. november 10., vasárnap

Házi libatepertő és libazsír

Hozzávalók:
  • liba bőrös és egyéb hája
Elkészítés:
  1. A Márton napi liba alaposan megtisztított hájas bőrét leszedjük és egyéb hájdarabjaival együtt felvágjuk 4-5 cm-es darabokra.
  2. Egy vastag falú edényben pár darab bőr nélküli hájat melegíteni kezdünk. Amikor ennek valamennyire kiolvadt a zsírja, rátesszük a többi hájat és lassú tűzön addig olvasztjuk, amíg a tepertődarabok aranybarnák lesznek.
  3. Ekkor a tepertőt kiszedjük szűrőkanállal, a libazsírt pedig üvegekbe szűrjük.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ne vágjuk apróra a háj és bőrdarabokat, mivel nagyon-nagyon összemegy, hiszen rengeteg zsír sül ki belőle.
- Akkor jó a libatepertő, ha sikerül ropogósra sütni, de nem égetjük meg, ezért érdemes gyakran nézegetni, amikor már majdnem jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése