2013. november 29., péntek

Karalábéleves húsgombóccal

Hozzávalók:
  • 2 nagyobb karalábé
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 25 dkg darált pulykacomb
  • 2 evőkanál rizs
  • fokhagyma vagy hagyma
  • őrölt bors
  • paprika
  • 1 ek liszt + egy pici
  • 1 dl tejföl
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:
  1. A húst egy tálba tesszük, hozzákeverjük a rizst, 1-2 gerezd fokhagymát nyomunk bele vagy egy kis hagymát lereszelünk, megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, jól összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle. Ezeket lisztbe forgatjuk és egy tányérra rakjuk.
  2. A karalábét, sárgarépát és petrezselymet megpucoljuk, felaprítjuk, kis olívaolajon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel (kb 2.5 liter), megsózzuk, majd amikor felforrt, belerakjuk a húsgombócokat. Addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak.
  3. Ekkor 1 dl tejföllel és 1 evőkanál liszttel behabarjuk.
  4. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselyemzöldet. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése