2013. november 11., hétfő

Hagymás libavér salátával

Hozzávalók 2 személyre:
  • a Márton-napi liba vére
  • kevéske libazsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • 2 szelet kenyér
  • salátához:
    • piros paradicsom
    • sárga koktélparadicsom
    • kaliforniai paprika
    • fehér vajretek
    • cékla
    • sárgarépa
    • alma
Elkészítés:
  1. A megalvadt libavért óvatosan leöblítjük, majd forrásban levő vízbe csúsztatjuk, vigyázva arra, hogy ne törjön össze. Forrástól számított 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  2. A saláta hozzávalóit meghámozzuk, aprítjuk, összekeverjük.
  3. A kihűlt főtt vért csíkokra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben kevés libazsíron pirítani kezdjük a felkockázott hagymát. Amikor már üveges, beletesszük a vérdarabokat és gyors tűzön kérgesre pirítjuk.
  5. Közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.
  6. Amikor a vér színe megváltozott, akkor még 2-3 percig lassú tűzön puhítjuk (többet nem szabad, mert kiszárad).
  7. A vért tányérokra szedjük, a serpenyőben maradt libazsírba belenyomkodjuk a kenyérszeleteket és 2-3 perc alatt megpirítjuk. 
  8. A libavért a kenyérszeletekkel és jó sok salátával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése