2013. november 18., hétfő

Zserbógolyó





Hozzávalók:
  • 150 g darált keksz
  • 100 g dió
  • 5-8 lapított evőkanál sárgabaracklekvár (igazából amennyit felvesz :)
  • rum (ízlés szerint)
  • 100 g étcsoki 
  • tortadara
Elkészítés:
  1. A kekszet és a diót összekavarjuk és annyi sárgabaracklekvárt adunk hozzá, hogy jó gyúrható (de nem híg) masszát kapjunk.
  2. Adunk hozzá rumot is ízlés szerint.
  3. Kis golyókat formálunk belőle, ebből a mennyiségből kb 20 db lesz.
  4. Ezután hűtőbe tesszük kb 1 órára.
  5. Amikor a golyók kicsit megkeményedtek, felolvasszuk a csokit és fogpiszkáló segítségével belemártogatjuk a golyókat, sütőpapírra sorakoztatjuk, majd megszórjuk tortadarával. (Sütőpapírról könnyen le tudjuk szedni, amikor megszáradtak, tányérhoz jobban odaragad.)



Megjegyzések, tapasztalatok:
- 100 g étcsoki helyett lehet használni étcsokis tortabevonót is, ebből én Katicát használtam: 45 g tortabevonó + 20 g margarin kellett
- A receptet itt találtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése