2013. november 15., péntek

Gránátalmás palacsinta narancsos csokiöntettel

Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • tej
  • 1 kk olaj
  • 1 nagy gránátalma magja
  • csokiöntethez
    • 2 ek víz
    • 4 kk porcukor
    • 6 ek kakaópor
    • 2 ek tejszín
    • 1 narancs reszelt héja és leve

Elkészítés:
  1. A palacsintatésztát kikeverjük: a lisztet és tojást elkeverjük kis tejjel, majd hozzáadunk még annyi tejet, hogy zsíros tejszín sűrűségű krém keletkezzen. 
  2. Amíg a palacsintatésztát pihentetjük, elkészítjük a csokiöntetet és megpucoljuk a gránátalmát.
  3. A csokis szószhoz szükséges hozzávalókat alacsony hőfokon felmelegítjük, folyamatosan keverjük addig, amíg egy sűrű mártást kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még tejszínt, cukrot vagy narancsot, ízlés szerint.
  4. A palacsintatésztából 8 palacsintát sütünk úgy, hogy minden palacsintát megszórunk kb 1 kanálnyi gránátalmával rögtön azután, hogy a palacsintasütőbe öntöttük a palacsintatésztát. Így valamennyire beleragad, de azért óvatosan fordítsuk meg, mert szeretnek a kis szemek kiesni belőle. Süssük meg mindkét oldalát közepes hőfokon. A gránátalma kicsit megpirul és fantasztikus illata és íze lesz!
  5. Amikor megsült, tányérra csúsztatjuk, letakarjuk, amíg a többi palacsintát is kisütjük.
  6. A csoki szószt kicsit felmelegítjük.
  7. A palacsintákat duplán félbehajtjuk, leöntjük a szósszal, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése