2013. november 8., péntek

Kevert túrós

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 dl tej
  • csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve + reszelt héja
  • valamilyen gyümölcs

Elkészítés:
  1. Összekeverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Amikor már habos, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat, valamint a citrom reszelt héját és levét.
  3. Végül hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Tetejére gyümölcsöt szórunk (lehet befőtt is).
  6. 175 fokon 50 percig sütjük.

 
 Megjegyzések, tapasztalatok:
- A túrót nem kell krémesre kavarni mielőtt a tésztához adjuk, szerintem úgy jó, ha darabos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése