2013. november 17., vasárnap

Raffaello golyó

Hozzávalók:
  • 160 g tejpor
  • 60 ml víz
  • 95 g vaj
  • 85 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék (80 g a golyókhoz + 20 g a hempergetéshez)
  • 45 szem mandula (hántolt, pirított)
Elkészítés:
  1. A vizet és a cukrot feltesszük főni.
  2. A tejport összevegyítjük 80 g kókuszreszelékkel.
  3. A vajat megolvasszuk.
  4. A cukros részhez hozzáadjuk a kókuszos keveréket és az olvasztott vajat, a masszát simára keverjük, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
  5. Amikor a massza megkeményedett, kis golyókat formálunk belőle úgy, hogy közepébe egy mandulaszem kerüljön.
  6. Végül a golyókat a megmaradt kókuszreszelékbe forgatjuk. 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet itt találtam.
- Ebből a mennyiségből kb 40-45 golyó készül.
- Hántolt mandulát biopiacon találtam, biztos lehet máshol is, de én máshol nem találtam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése