2013. augusztus 25., vasárnap

Mango Lassi

Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 mangó
  • 250 ml natúr joghurt
  • 150 ml tej
  • 1 púpos evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
Elkészítés:
  1. A mangó magját elég nehéz eltávolítani. De az alábbi képek segítenek, hogy egy trükk segítségével könnyebben boldoguljunk:
    A gyümölcsöt megmossuk, és hosszában a középen fekvő nagy lapos mag két oldala mentén leszeljük a gyümölcs két felét. Ezután a gyümölcshúst négyzethálósan bevagdosva kifordítjuk a héjánál fogva és kivágjuk a kis hasábokat.


    a.
    b.
    c.
    d.
    e.
    f.
     
  2. A kinyert mangóhúst krémesre turmixoljuk.
  3. Hozzáöntjük a joghurtot, tejet és porcukrot ízlés szerint.
  4. Előkészítünk 2 db 3 dl-es poharat és beleöntjük az elkészült turmixot.






A vaku miatt sajnos fehérnek látszik, pedig szép sárgás színe volt :)


Tapasztalatok:
- a mangó meghámozásához itt találtam segítséget, a képeket is innen vettem át: http://www.bekesi.co.hu/Termekismertetok/Mango.htm
- ebből a mennyiségből pontosan 6 dl mango lassi készül (a képek dupla adag készítésénél készültek)
- elég sűrű lett, aki hígabban szereti önthet még hozzá tejet, pár órára hűtőbe téve még kicsit jobban besűrűsödött (szívószállal már nehezebben volt fogyasztható)
- nagyon tartalmas turmix, szinte laktató :)
- ha minden hozzávalót hűtőből veszünk elő, akkor nem szükséges külön behűteni, azonnal fogyasztható
- Recept forrása: https://www.youtube.com/watch?v=TNKA8G1__1k

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése