2013. november 12., kedd

Sült libamáj (hidegen)

Hozzávalók:
  • libamáj
  • libazsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna

Elkészítés:
  1. A friss libamájat legalább 1 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy a vér minél jobban kiázzon belőle.
  2. Sütés előtt időben vegyük ki a májat a vízből és jól itassuk le. Tisztítsuk meg, vágjuk le a hártyákat, ereket.
  3. Melegítsünk libazsírt. Ebbe előbb tegyük bele a hagymát és fokhagymát (aprítva, karikázva, kockázva), kicsit pirítsuk meg, majd helyezzük bele a libamájat egészben és süssük meg mindkét oldalát, oldalanként kb 3 perc alatt.
  4. Amikor ezzel végeztünk, a májat alaposan fűszerezzük be mindkét oldalán: sóval, őrölt borssal és majoránnával, majd vegyük ki egy tálkába és öntsük rá a hagymás zsírt, amiben sütöttük. A zsír el kell lepje a májat! 
  5. Hűtsük ki. Hidegen szeletelve tálaljuk.
  6. Ha nem fogy el egyszerre, a zsírral mindig fedjük be a máj minden oldalát, hogy ne száradjon ki.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése