- libamáj
- libazsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
Elkészítés:
- A friss libamájat legalább 1 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy a vér minél jobban kiázzon belőle.
- Sütés előtt időben vegyük ki a májat a vízből és jól itassuk le. Tisztítsuk meg, vágjuk le a hártyákat, ereket.
- Melegítsünk libazsírt. Ebbe előbb tegyük bele a hagymát és fokhagymát (aprítva, karikázva, kockázva), kicsit pirítsuk meg, majd helyezzük bele a libamájat egészben és süssük meg mindkét oldalát, oldalanként kb 3 perc alatt.
- Amikor ezzel végeztünk, a májat alaposan fűszerezzük be mindkét oldalán: sóval, őrölt borssal és majoránnával, majd vegyük ki egy tálkába és öntsük rá a hagymás zsírt, amiben sütöttük. A zsír el kell lepje a májat!
- Hűtsük ki. Hidegen szeletelve tálaljuk.
- Ha nem fogy el egyszerre, a zsírral mindig fedjük be a máj minden oldalát, hogy ne száradjon ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése