Hozzávalók:
- 250 g darált mák
- 1 dl tej
- 5 tojás
- 130 g cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- reszelt citrom- vagy narancshéj (kezeletlen vagy bio)
- kevés citromlé
- 1 üveg magozott meggy (lecsepegtetve)
- A mákot öntsük le a felforralt tejjel, kavarjuk össze és hagyjuk hűlni, hogy a mák felszívhassa a tejet.
- A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral. Hintsük rá a teáskanál szódabikarbónát, ezt futtassuk fel kis citromlével. Tegyük bele a reszelt citom- vagy narancshéjat és jól keverjük el, majd mehet bele a forrázott mák is. Alaposan keverjük össze.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és óvatosan forgassuk a mákos masszába. Töltsük sütőpapírral bélelt tepsibe és bőkezűen szórjuk meg kimagozott és lecsöpögtetett meggyel.
- Sütési idő 175 fokos sütőben 40 perc volt. (Egy tűvel megszúrva, ha már nem ragad rá a tészta, akkor van kész.)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása:
- A tepsi mérete: 30*20 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése