2020. január 20., hétfő

Meggyes-mákos süti liszt nélkül


Hozzávalók:
  • 250 g darált mák
  • 1 dl tej
  • 5 tojás
  • 130 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • reszelt citrom- vagy narancshéj (kezeletlen vagy bio)
  • kevés citromlé
  • 1 üveg magozott meggy (lecsepegtetve)
Elkészítés:
  1. A mákot öntsük le a felforralt tejjel, kavarjuk össze és hagyjuk hűlni, hogy a mák felszívhassa a tejet. 
  2. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral. Hintsük rá a teáskanál szódabikarbónát, ezt futtassuk fel kis citromlével. Tegyük bele a reszelt citom- vagy narancshéjat és jól keverjük el, majd mehet bele a forrázott mák is. Alaposan keverjük össze.
  3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és óvatosan forgassuk a mákos masszába. Töltsük sütőpapírral bélelt tepsibe és bőkezűen szórjuk meg kimagozott és lecsöpögtetett meggyel. 
  4. Sütési idő 175 fokos sütőben 40 perc volt. (Egy tűvel megszúrva, ha már nem ragad rá a tészta, akkor van kész.)


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása:
- A tepsi mérete: 30*20 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése