2014. március 19., szerda

Céklás töltött tojás

Hozzávalók (10 db készítéséhez):
  • 20 dkg cékla
  • 6 db tojás
  • 2 kk mustár
  • fél citromból nyert citromlé
  • só 
  • őrölt bors
Elkészítés:
  1. A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk és a sárgákat kivesszük.
  3. A tojássárgákat, 2 fél tojásfehérjével és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt és sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  4. Egy habzsák (vagy kiskanál) segítségével megtöltjük a céklás krémmel a megmaradt, 10 db fél tojásfehérjét.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A céklás tölteléket érdemes csak tálalás előtt a tojásfehérjébe tölteni, mivel a cékla elszínezi, ha sokáig áll benne. 
- A recept forrása:  http://www.nosalty.hu/recept/ceklas-toltott-tojas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése