2014. március 15., szombat

Gombafejfújt





Hozzávalók:
  • 35 dkg gomba (megtisztítva)
  • 1 kisebb piros kápia paprika
  • 50 g kenyér (nekem: hajdinás bagett volt)
  • 1 dl tej
  • 1 hagyma
  • 3 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • só 
  • őrölt bors
  • őrölt paprika
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:
  1. A kenyeret felszeleteljük és tejbe áztatjuk.
  2. A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát is megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát is, mely hamarosan levet fog engedni. Addig dinszteljük, amíg a gomba megpuhul és a leve el nem fő.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és hozzáadunk egy apró kockára vágott kápia paprikát is.
  5. A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, ha szükséges (az 1 dl tej, amit én használtam, nem volt olyan sok, hogy nyomkodni kelljen).
  6. A tojásokat szétválasszuk, a sárgájukat a kenyérhez adjuk, a fehérjéket külön tálba tesszük és kemény habot verünk belőlük.
  7. A tojássárgákkal összekevert kenyeret a gombás keverékhez adjuk, hozzákeverjük a felaprított petrezselyemleveket és fűszerezhetjük is még, ha szükséges, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
  8. Kivajazott és zsemlemorzsával szórt őzgerincformába öntjük a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) 



Megjegyzések, tapasztalatok:

- A recept forrása: http://www.mindmegette.hu/gombafelfujt-ozgerincben-sutve.recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése