2013. november 6., szerda

Krumplis-gorgonzolás pizza rozmaringgal


Hozzávalók:
  • A pizzatésztához:
    • 30 dkg liszt
    • 1 tojás
    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 tasak szárított élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 mokkáskanál só
  •  A feltéthez:
    • 1 adag pizzatészta
    • 6 szem krumpli
    • 15 dkg gorgonzola
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál tejföl
    • bors
    • olaj a forma kikenéséhez
    • rozmaring (friss vagy szárított)
Elkészítés:  
  1. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit és jól kigyúrjuk, majd 30 percig langyos helyen pihentetjük.
  2. A tepsit kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel (vagy szilikon sütőlapot használunk).
  3. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra szeljük, majd lobogó sós vízben kb 5 perc alatt megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízzel átöblítjük.
  4. A gorgonzolát a mascarpone sajttal és a tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A pizzatésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, a tepsibe tesszük, megkenjük a gorgonzolás sajtkeverékkel, ráhelyezzük a krumplikarikákat, rozmaringgal fűszerezzük.
  6. 200 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
 


 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet (a feltéthez): Nők lapja konyha, 2012. szeptemberi szám, Krumplis-gorgonzolás pizza rozmaringgal. (A sajtos keverékből én dupla mennyiséget használtam a recepthez képest.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése