2013. november 25., hétfő

Sült gesztenye

Hozzávalók 4 személyre
  • 0.5 kg gesztenye
  • kevés víz

Elkészítés:
  1. A gesztenyéket mossuk meg, ha van idő legalább negyed órára áztassuk is be, akkor könnyebben fog megsülni. Ez a lépés kihagyható, ha nincs rá idő.
  2. Minden gesztenye héját éles késsel metsszük be két egymásra merőleges vágással.
  3. Ezután az előkészített gesztenyéket tegyük egy tepsibe és öntsünk alá kevés vizet, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben időnként megrázogatva, szükség esetén a vizet pótolva süssük őket puhára. 
  4. Amíg elkészül, élvezzük a csodás illatot. :)




Megjegyzések, tapasztalatok:
- A sütési idő függ a sütőtől, gesztenyék méretétől, attól, hogy előre beáztattuk-e, stb, ezért mindenképpen szemmel kell tartani a sütés folyamatát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése