Hozzávalók:
- tésztához:
- 250 g liszt
- 120 g cukor
- 2 ek méz
- 50 g margarin
- fél tasak sütőpor
- 1 tojás
- kb 2 dl tej
- csokimázhoz:
- 250 g cukor
- 250 g margarin
- 3-4 ek kakaópor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- kb 120 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- A cukrot és a puha margarint krémesre keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, majd a mézet.
- A masszához adjuk a sütőport, a lisztet, végül a tejet, és csomómentesre keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
- 180 fokon kb 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük.
- Ha kihűlt, tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk.
- A csokimázhoz egy kis lábasban megolvasztjuk a margarint, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, rumot. Alacsony lángon összeforraljuk.
- Az előkészített kockákat egy villa segítségével belemártogatjuk a még forró csokimázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A szükséges csokimáz és a kókuszreszelék mennyisége függ attól, hogy kisebb vagy nagyobb kockákat készítünk.
- Ez a mennyiség kis tepsihez való, nagy tepsihez dupla adag kell.
- A szükséges csokimáz és a kókuszreszelék mennyisége függ attól, hogy kisebb vagy nagyobb kockákat készítünk.
- Ez a mennyiség kis tepsihez való, nagy tepsihez dupla adag kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése