2020. március 12., csütörtök

Kókuszkocka



Hozzávalók:
  • tésztához:
    • 250 g liszt
    • 120 g cukor
    • 2 ek méz 
    • 50 g margarin
    • fél tasak sütőpor
    • 1 tojás 
    • kb 2 dl tej
  • csokimázhoz:
    • 250 g cukor
    • 250 g margarin
    • 3-4 ek kakaópor 
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • kb 120 g kókuszreszelék
Elkészítés:
  1. A cukrot és a puha margarint krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, majd a mézet. 
  3. A masszához adjuk a sütőport, a lisztet, végül a tejet, és csomómentesre keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  5. 180 fokon kb 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük. 
  6. Ha kihűlt, tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk.
  7. A csokimázhoz egy kis lábasban megolvasztjuk a margarint, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, rumot. Alacsony lángon összeforraljuk.
  8. Az előkészített kockákat egy villa segítségével belemártogatjuk a még forró csokimázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A szükséges csokimáz és a kókuszreszelék mennyisége függ attól, hogy kisebb vagy nagyobb kockákat készítünk.
- Ez a mennyiség kis tepsihez való, nagy tepsihez dupla adag kell.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése