Hozzávalók:
- 1 közepes fej kínai kel
- 1 kukoricakonzerv
- kb 200 g natúr joghurt (ha nagyobb a kínai kel, akkor mehet több is)
- 7-fűszersó (vagy só és zöldfűszerek tetszőlegesen)
- A kínai kelt megtisztítjuk, a leveleket lemossuk, majd hosszában kettévágjuk, utána felszeleteljük. A nagyobb ereket kivághatjuk, de nem muszáj. A belső zsenge közepét karikázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát.
- A joghurtot összekeverjük 7-fűszersóval, ráöntjük a salátára, jól elkeverjük és már tálalhatjuk is.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nagyon gyorsan elkészül és nagyon szeretem. Éhesen hazaérve életmentő tud lenni. :D
- A Bad Ischler 7-fűszersót csak ajánlani tudom mindenkinek. Több mint 10 éve használom salátákhoz, ez az egyetlen fűszerkeverék, amit szeretek, többnyire én magam kevergetem a fűszereket, de ez mindig hiányzik, ha nincs itthon. Salátákhoz azért kiváló, mert finomra vannak benne őrölve a fűszerek és a só is, valamint nagyon eltalálták az arányokat. Van bio változata is. Fő összetevői a són kívül: bazsalikom, kapor, petrezselyem, majoránna, rozmaring,
babérlevél és kakukkfű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése