2016. február 6., szombat

Kukoricás kínai kel saláta


Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kínai kel
  • 1 kukoricakonzerv
  • kb 200 g natúr joghurt (ha nagyobb a kínai kel, akkor mehet több is)
  • 7-fűszersó (vagy só és zöldfűszerek tetszőlegesen) 
Elkészítés:
  1. A kínai kelt megtisztítjuk, a leveleket lemossuk, majd hosszában kettévágjuk, utána felszeleteljük. A nagyobb ereket kivághatjuk, de nem muszáj. A belső zsenge közepét karikázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát.
  3. A joghurtot összekeverjük 7-fűszersóval, ráöntjük a salátára, jól elkeverjük és már tálalhatjuk is.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nagyon gyorsan elkészül és nagyon szeretem. Éhesen hazaérve életmentő tud lenni. :D
- A Bad Ischler 7-fűszersót csak ajánlani tudom mindenkinek. Több mint 10 éve használom salátákhoz, ez az egyetlen fűszerkeverék, amit szeretek, többnyire én magam kevergetem a fűszereket, de ez mindig hiányzik, ha nincs itthon. Salátákhoz azért kiváló, mert finomra vannak benne őrölve a fűszerek és a só is, valamint nagyon eltalálták az arányokat. Van bio változata is. Fő összetevői a són kívül: bazsalikom, kapor, petrezselyem, majoránna, rozmaring, babérlevél és kakukkfű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése