Hozzávalók:
- piros közepes méretű pritaminpaprikák
- őszi káposzta
- babérlevél
- szemes bors
- ecet
- só
- cukor
- A káposztát legyaluljuk.
- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vigyázva, hogy ne törjenek el. Kicsit nagyobb kört vágunk ki a szára felől, mint a paprika csumája, hogy könnyebben tudjuk a belsejét kitisztítani és megtölteni káposztával.
- A megtöltött paprikákat üvegbe rakjuk és elkészítjük hozzá a felöntőlét, ugyanúgy, ahogy a csemegeuborkánál. Színig töltjük, majd lezárjuk az üvegeket.
- "90 fok 30 perc"-es programmal kidunsztoljuk a befőzőautomatában.
Tapasztalatok:
- Olyan paprikákat válasszunk, melyek beférnek az üveg száján. :)
- 1.7 l-es üvegbe 7 db paprikát sikerült beszuszakolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése