2013. október 8., kedd

Birsalma befőtt

Hozzávalók
  • birsalma
  • cukor
  • 1 citrom
  • (fahéj, egyéb fűszerek)

Elkészítés:
  1. A birsalmákat alaposan megmossuk.
  2. Előkészítünk egy nagy tálat vízzel, belefacsarjuk a citrom levét.
  3. Megpucoljuk a birsalmákat és a citromos vízbe tesszük, így nem barnul meg annyira.
  4. Amikor az egésszel végeztünk, még egyszer átmossuk a gyümölcsöket, majd tetszőleges alakúra daraboljuk, vagy hagyhatjuk negyedekben is.
  5. Végül üvegekbe rakjuk, cukrot szórunk a tetejükre és lezárjuk hibátlan kupakokkal. Egy 720 ml-es üvegbe 3-4 evőkanál cukrot tegyünk, mert a birsalma nem olyan édes, persze lehet többet vagy kevesebbet is, ízlés szerint. Lehet ízesíteni fahéjjal vagy más fűszerekkel, én nem szoktam. 
  6. 95 fokon 30 percig dunsztoljuk a befőzőautomatában.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Mivel a birsalma befőtt leve nagyon finom, ezért csak lazán töltöm az üvegeket gyümölccsel, nem törekszem arra, hogy minél jobban összepászítgassam a darabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése