- birsalma
- cukor
- 1 citrom
- (fahéj, egyéb fűszerek)
Elkészítés:
- A birsalmákat alaposan megmossuk.
- Előkészítünk egy nagy tálat vízzel, belefacsarjuk a citrom levét.
- Megpucoljuk a birsalmákat és a citromos vízbe tesszük, így nem barnul meg annyira.
- Amikor az egésszel végeztünk, még egyszer átmossuk a gyümölcsöket, majd tetszőleges alakúra daraboljuk, vagy hagyhatjuk negyedekben is.
- Végül üvegekbe rakjuk, cukrot szórunk a tetejükre és lezárjuk hibátlan kupakokkal. Egy 720 ml-es üvegbe 3-4 evőkanál cukrot tegyünk, mert a birsalma nem olyan édes, persze lehet többet vagy kevesebbet is, ízlés szerint. Lehet ízesíteni fahéjjal vagy más fűszerekkel, én nem szoktam.
- 95 fokon 30 percig dunsztoljuk a befőzőautomatában.
Megjegyzések, tapasztalatok:
-
Mivel a birsalma befőtt leve nagyon finom, ezért csak lazán töltöm az
üvegeket gyümölccsel, nem törekszem arra, hogy minél jobban
összepászítgassam a darabokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése