2013. október 2., szerda

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg káposzta
  • 4 dl sűrű házi paradicsomlé 
  • 1 hagyma
  • őrölt tarkabors
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • piros paprika
  • (cukor)

Elkészítés:
  1. A káposztát apróra vágjuk. Én nem gyalulom ehhez az ételhez, mert szeretem, ha annál picit darabosabb.
  2. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy félig ellepje a káposztát. Ennyi víz elég, mert egyrészt a káposzta úgyis összeesik, másrészt levet is enged.
  3. Beleteszünk egy hagymát egészben, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel.
  4. Amikor a káposzta már kezd puhulni, de azért kicsit még roppanós, beleöntjük a paradicsomlét. 
  5. (Aki édesen szereti annak most kell cukrozni, én nem szeretek semmilyen paradicsomos ételt édesen.)
  6. Közben kevés olajból és a lisztből rántást készítünk, megpaprikázzuk, majd a káposztához adjuk és kevergetjük, vigyázva arra, hogy ne legyen csomós. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése