2013. október 7., hétfő

Zellerfasírt



Hozzávalók:
  • 40 dkg zeller (megpucolva)
  • 1 fej vöröshagyma + kevés olaj
  • 3 kiskanál só
  • 20 dkg barna/teljes kiőrlésű kenyér
  • 3 dl tej
  • 5 dkg trappista sajt
  • 4 ek zabpehely
  • 5 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
  • 4 tojás
  • 1 kis csomó petrezselyem zöld
  • 1 kis marék bazsalikomlevél
  • 1 kiskanál szárított majoránna
Elkészítés:
  1. A zellert megmossuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, 2 evőkanál vízzel fedő alatt puhára pároljuk, pürésítjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, sóval, olajjal pároljuk.
  3. A kenyeret tejbe áztatjuk, összenyomkodjuk.
  4. Összekeverjük a zellert, hagymát, kenyeret, zabpelyhet, reszelt sajtot, vajat, az apróra vágott fűszernövényeket, tojásokat.
  5. Vajjal kikent őzgerinc formába rakjuk a masszát.
  6. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne csak a teteje piruljon meg, hanem a közepe is jól süljön át.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése