2013. október 13., vasárnap

Túrós stangli

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 kk só
  • 1 felvert tojás
  • reszelt sajt
  • köménymag (esetleg szezámmag, lenmag)

Elkészítés:
  1. A lisztet a sóval elkeverjük, majd a margarinnal és túróval jól összedolgozzuk.
  2. A masszát alufóliába csomagoljuk és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap 0.5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és magokkal, derelyemetszővel csíkokra vágjuk és 175 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 
Készülőben

Művészi rendetlenség :)

 
A köménymagos a legfinomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése