2013. október 24., csütörtök

Sütőtökös kuglóf




Hozzávalók:
  • 30 dkg tönköly fehérliszt
  • 20 dkg barna cukor
  • 30 dkg sütőtök (megsütve, puha belseje kikanalazva)
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só 
  • 100 g étcsokoládé
Elkészítés:
  1. A sütőtököt pürésítjük (elég akár villával is, ha jól át van sülve).
  2. Összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, sót.
  3. Egy másik tálban a cukrot és a megolvasztott margarint dolgozzuk össze, majd hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt citromhéjat.
  4. Amikor már homogén a massza, hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a sütőtökpépet.
  5. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  6. Kivajazzuk a kuglóf-formánkat és beleöntjük a masszát, 40 percig sütjük.
  7. Amikor kihűlt, gőz fölött megolvasztunk egy tábla étcsokoládét és ezzel lecsorgatjuk/bevonjuk a kuglófot.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ezt a receptet használtam, módosításokkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése